Politieschool zet zaterdag digitale deuren open voor nieuwe rekruten

Op zaterdag 18 december van 9 tot 15 uur zet de Vlaams-Brabantse politieschool PIVO zijn deuren digitaal open. Ge√Įnteresseerden kunnen er kennismaken met de selectieproeven en de opleiding tot politie-inspecteur. Men komt er alles te weten over de werking en taken en kan met toekomstige collega‚Äôs praten over de job.

‚ÄúBij onze Vlaams-Brabantse politiezones en federale diensten staan verschillende vacatures open voor nieuwe politiemensen‚ÄĚ, zegt provinciegouverneur Jan Spooren. ‚ÄúVelen voelen zich niet onmiddellijk geroepen of overwegen de politie nog niet als een toekomstige werkgever. Daarom zetten we tijdens de digitale infodag de troeven van een job bij de politie in de kijker. Een job bij de politie kan heel ruim zijn: zeer dicht bij de mensen als wijkinspecteur, in tweede lijn als onderzoeker bij de recherche, in de dringende noodhulp als interventiemedewerker, op pad voor een verkeersveilige omgeving als lid van de verkeersdienst, of meer achter de schermen in de verwerking van gerechtelijke documenten en in de opvolging van criminaliteitsfenomenen. En dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden‚ÄĚ, somt de gouverneur op.

Het politielandschap in Vlaams-Brabant bestaat uit 23 lokale politiezones en een aantal federale politiediensten, zoals de federale gerechtelijke politie, de luchtvaartpolitie, de federale wegpolitie en de bestuurlijke coördinatie- en steundienst. De grote diversiteit aan functies en taken maakt dat er heel wat mensen hun droomjob kunnen vinden bij de politie in Vlaams-Brabant.Selectieproeven

Vanuit de Vlaams-Brabantse politiezones en -diensten zal vanaf 2022 ook een traject worden aangeboden om mensen die zijn ingeschreven voor een job bij de politie te ondersteunen in de voorbereiding van de selectieproeven. Dit zal gebeuren in samenwerking met het PIVO en de federale diensten van de gouverneur.

‚ÄúKortom, wie een maatschappelijk relevante job zoekt, graag in teamverband werkt en echt het verschil wil maken, raad ik zeker aan om zaterdag in te loggen op onze digitale informatiedag‚ÄĚ, besluit provinciegouverneur Jan Spooren.

Alle info over de infodag vind je hier.

Topartikels bij Goeiedag.be