UPDATE: Veldwachter die betrapt werd als stroper riskeert 7 maanden cel

In het Kravaalbos werden in november 2020 twee stropers betrapt. Ze hadden een illegaal en verboden wapen bij . Bij daaropvolgende huiszoekingen werden nog meer verboden wapens gevonden. Opvallend: één van de stropers was aangesteld als bijzondere veldwachter. Hij droeg zelfs zijn uniform toen hij gearresteerd werd.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft nu een gevangenisstraf van zeven maanden, met probatie-uitstel, en een geldboete van 8.000 euro gevorderd tegen een bijzondere veldwachter die betrapt werd terwijl hij vermoedelijk aan het stropen was. Tegen de man die hem vergezelde, werd een gelijkaardige straf gevorderd. Beide mannen werden ‘s nachts betrapt in het Kravaalbos in Asse en hadden een jachtgeweer met nachtkijker bij. De verdediging vroeg de vrijspraak.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk