85-plussers uit Asse, Opwijk, Merchtem, Liedekerke en Affligem kunnen terecht in Vaccinatiecentrum Asse voor 3de vaccin.

De Interministeri√ęle Conferentie Volksgezondheid heeft beslist om aan verschillende bevolkingsgroepen een derde vaccin toe te dienen. De 85-plussers van Asse, Opwijk, Merchtem, Liedekerke en Affligem kunnen voorlopig voor een derde prik in het vaccinatiecentrum van Asse terecht.

Het vaccinatiecentrum van Affligem werd ondertussen gesloten.

Momenteel worden personen van 85 jaar en ouder uitgenodigd voor hun derde vaccinatie. De telefoonlijn van ons vaccinatiecentrum is op dit moment overbelast met langere wachttijden tot gevolg. Gelieve bij voorkeur een mail te sturen naar vaccinatie@asse.be en jouw telefoonnummer te vermelden. Dan nemen onze medewerkers contact met je op.

Wij vragen om momenteel niet te bellen voor:

  • een afspraak voor een eerste vaccin. Het is belangrijk dat er onmiddellijk een datum voor een tweede vaccin kan worden vastgelegd en momenteel zijn er geen data hiervoor voorzien.
  • een datum voor een derde prik voor 65-plussers. De timing en organisatie voor de vaccinatie van de 65- tot 84-jarigen wordt in de volgende dagen op punt gesteld door de Taskforce vaccinatie van het Regeringscommissariaat zodat de Interministeri√ęle Conferentie (IMC) Volksgezondheid hierover zo snel mogelijk een beslissing kan nemen.

Wij hopen zo snel mogelijk instructies van de hogere overheid te ontvangen over hoe de vaccinaties dienen te verlopen. Van zodra wij over bijkomende informatie beschikken, zullen wij verder informeren.

Topartikels bij Goeiedag.be