Resultaten grote gezamenlijke verkeersactie AMOW, TARL en Dilbeek.

Op zaterdag 8 mei hebben de politiezones Dilbeek, AMOW (Asse / Merchtem / Opwijk / Wemmel) en TARL (Ternat / Affligem / Roosdaal / Liedekerke) een gezamenlijke verkeersactie georganiseerd. 

In Asse ter hoogte van de Stationsstraat werden 1034 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. 39 bestuurders reden te snel, de hoogst gemeten snelheid betrof 79 km/u. Daarnaast werden 15 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. 1 bestuurder bleek positief. 1 bestuurder bleek onder invloed van drugs. 1 bestuurder bleek geseind te staan in de politionele databank met ontzetting van het recht tot sturen. De betrokkene zal voor de politierechter moeten verschijnen. 5 bestuurders droegen geen gordel. 10 bestuurders werden betrapt voor GSM-gebruik achter het stuur. Er werden 3 inbreuken vastgesteld met betrekking tot het rijbewijs. 4 bestuurders konden geen geldig inschrijvingsbewijs voorleggen. 1 bestuurder kon geen verzekeringsbewijs voorleggen. 2 bestuurders bleken niet te beschikken over een geldig keuringsbewijs. 1 bestuurder kon geen identiteitskaart voorleggen. Tot slot werd 1 bestuurder geverbaliseerd voor het negeren van een gesloten overweg.

In Liedekerke werden ter hoogte van de Affligemsestraat 334 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. 25 personen bleken in overtreding, de hoogst gemeten snelheid was 84 km/u. Daarnaast werden 32 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. 4 bestuurders bleken positief. 1 rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. 1 bestuurder bleek onder invloed van drugs. Er werden 7 inbreuken m.b.t. het rijbewijs vastgesteld. Verder bleken 2 bestuurders geseind te staan in de politionele databank met ontzetting van het recht tot sturen. De betrokkenen zullen voor de politierechter moeten verschijnen. 3 bestuurders gebruikten hun GSM achter het stuur. Bij 2 voertuigen werd een inbreuk op de technische vereisten vastgesteld. 1 bestuurder bleek niet te beschikken over een identiteitskaart. Er werd 1 inbreuk vastgesteld m.b.t. de boorddocumenten. Twee voertuigen werden geïmmobiliseerd. Tot slot werden 2 bestuurders geverbaliseerd voor het inhalen aan een doorlopende witte lijn.

Topartikels editie Ninove-Dender
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland