Verdachten achtervolging van maandagmiddag in Asse nog steeds op de vlucht

Op maandag 26 april omstreeks 15 uur heeft tijdens een verkeersactie van politiezone TARL op de Brusselbaan te Affligem een voertuig zich onttrokken aan de controle. 

In samenwerking met de politieassociatie partner politiezone AMOW werd een achtervolging ingezet van Affligem richting centrum Asse op het traject Brusselbaan – Nerviërstraat – Nieuwstraat. Het achtervolgde voertuig haalde daarbij hoge snelheden en beging verschillende verkeersinbreuken. Gezien de verkeersdrukte op dat moment in centrum Asse en de aanwezigheid van schoolgaande jeugd en ouders werd hun verkeersveiligheid door de aanwezige politieploegen op elk moment van de achtervolging gevrijwaard. 

Op aanwijzing van alerte getuigen werd het achtervolgde voertuig teruggevonden op een oprit in de Nieuwstraat. De getuigen spraken van vier inzittenden die de vlucht namen richting een bos tussen de Broekeweg en de scholensite Vijverbeek. 

Ondanks de uitgebreide zoekactie en inzet van de speurhond (federale politie, hondensteun) konden de verdachten niet meer worden teruggevonden. 

Het voertuig bleek geseind te staan voor mogelijke betrokkenheid bij een woninginbraak in West-Vlaanderen. Het voertuig werd gerechtelijk in beslag genomen en wordt onderworpen aan een sporenonderzoek door de collega’s van de federale technische en wetenschappelijke politie.

Topartikels bij Goeiedag.be