Jessica Raes: nieuw boek en animatiefilm

Jessica Raes uit Mazenzele is een creatieve duizendpoot. Niet alleen ontwierp zij de mascotte Hopper voor Stripdorp Opwijk maar zij heeft ook een nieuw kinderboek klaar. Krak de Krokowil, dat ze samenstelde samen met Bart Van Puyenbroeck, verschijnt in het kader van een nieuwe reeks die ‘Leve het leerbeestje’ heet. In totaal zullen er vier boekjes verschijnen rond de thema’s: willen, mogen, durven en kunnen. Krak de Krokowil verschijnt nog deze maand.

Krak is een luie krokodil die niets meer wil, omdat niemand samen wil. Gelukkig is er Mag de mug. Zij wil wel. Krak ontdekt wie hij echt is: een lieve krokodil die wel weer wil. Bart Van Puyenbroeck schreef het verhaal, Jessica zorgde voor de illustraties. Het werd een prachtig (educatief) prentenboek over niet meer willen, maar gelukkig ook weer wel. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Maar er is meer: Jessica heeft ook een film gemaakt ‘Triskelion’. Jessica zond de film in voor het Brussels International Fantasy Film Festival.

Een Keltische, stop-motion animatiefabeltje: Terwijl de stamleider door een pijl van de concurrerende stam vermoord wordt, krijgt zijn dochter de opdracht om vrede te stichten met die stam. Jessica’s film haalde de laatste selectie van acht beste films (er zo’n 3000 inzendingen voor het BIFFF).

Het boek ‘Krak de Krokowil’ kan je bestelen via deze link. Je hebt vier verschillende uitvoeringen, vanaf 16 euro.

Topartikels bij Goeiedag.be