Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland schenkt een mattentaart aan elke zorgverlener

Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland VZW heeft afgelopen weekend, op de dag van de zorg, alle zorgverleners die werkzaam zijn in de regionale rust- en verzorgingstehuizen, extra in de kijker geplaatst met een heel bijzondere actie. Enkele bestuursleden bedanken de zorgverleners met een mattentaart.

Afgelopen zondag werd er om 2 uur ’s nachts afgesproken met een aantal bestuursleden van de Rotaryclub om coronaproof mattentaarten te bakken. Bakkerij De Doncker uit Strijland (Gooik) stelde zijn know-how en infrastructuur ter beschikking. Bij het ochtendgloren hadden ze iets meer dan 1.000 mattentaarten gebakken. Vervolgens hebben ze elke mattentaart apart verpakt en werd er per woonzorgcentrum een mand klaar gemaakt. “Rond 15 uur werd de actie afgerond en werden de zoetigheden bezorgd aan 17 woonzorgcentra in de regio”, aldus Peter Hermans, voorzitter van Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland VZW. “Al onze ingrediënten werden aangekocht bij lokale handelaars, hierdoor steunen we ook onze lokale middenstand.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland