Denderleeuw promoot de fietsveiligheid

Vandaag 22 maart gaf de Vlaamse Stichting Verkeerskunde het startschot van een grootschalige fietsveiligheidscampagne. Ook Denderleeuw doet mee om het fietsen blijvend aan te moedigen. De gemeentelijke technische dienst hing vandaag op verschillende plekken borden op met boodschappen voor de fietsers en automobilisten.

“We kozen voor plaatsen waar een geheugensteuntje ons kan helpen om het veilig te houden voor elkaar. Zoals bijvoorbeeld aan de kruising van de Kasteelstraat met het jaagpad, waar we fietsers er attent op maken dat ze voorrang moeten verlenen aan het verkeer in de Kasteelstraat. Of aan het fietspad op de Kouterbaan, waar we automobilisten vragen om extra op fietsers te letten voor ze afslaan”, zegt schepen Yves De Smet.

“Daarnaast verspreiden we ook positieve boodschappen waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar. Met deze kleine geheugensteuntjes en minimale inspanning houden we het samen veilig en maken we samen het verschil.”

Topartikels editie Ninove-Dender