Pajottenland+ stelt nieuwe wandel- en fietsboekje voor met lokale wandelingen én historisch verhaal

Het gloednieuwe wandel- en fietsboekje ‘Verhalen uit het Pajottenland’ van streekorganisatie Pajottenland+ laat je verhalen over boeiende mensen en gebeurtenissen uit de laatste 800 jaar van de Pajotse geschiedenis ontdekken. De uitgave is een vervolg op hun eerdere actie die alle inwoners afgelopen zomer al konden ontdekken. Dat resulteerde in een enorm succes, met als resultaat een officieel boekje dat vanaf april gratis verkrijgbaar zal zijn in verschillende horecazaken, streekwinkels en gemeentehuizen in het Pajottenland.

In juli 2020 bracht Pajottenland+ 9 wandelkaarten uit met verschillende verhalen uit het Pajottenland. Het idee was om alle gemeenten met elkaar te verbinden via lokale verhalen, geschreven door lokale heemkundigen. Inwoners konden via verschillende routes zo te voet de streek ontdekken tijdens lockdown. “De wandelkaarten vlogen letterlijk de deur uit”, vertelt Robrecht Geeroms van Pajottenland+. “We schreven een wedstrijd uit waarbij hobbyfotografen hun foto’s konden insturen en dat lokte massale reacties uit. Zo werd de coverfoto van ons nieuw wandel- en fietsboekje gemaakt door de Aalsterse Laura Verhulst. Maar, ook een heleboel andere prachtige foto’s kregen een plekje in ons boek.” Als dank voor hun deelname ontvangen ze een waardebon om te spenderen bij de streekwinkel in Halle. Laura kreeg daar bovenop ook een geschenkmand vol lekkers.

Lokale verhalen

Pajottenland+ heeft duidelijk geluisterd naar de feedback van de lustige wandelaars. “Onze eerste versie was een enorm succes, maar het mocht wat uitdagender”, vult Gooiks burgemeester Michel Doomst (CD&V) aan. “Onze inwoners hebben massaal kunnen genieten van talrijke wandel- en fietsroutes. Maar, het klinkt dan ook logisch dat er velen ze allemaal al afgewandeld hebben. Daarom werd besloten om bovenop de al bestaande wandelingen, ook alternatieve routes uit te werken.” Zo kunnen gezinnen nu ook genieten van twee wandelroutes door Herne en Pepingen. Deze keer werd ook gedacht aan de fietsers, want zij kunnen vanaf nu langs enkele locaties fietsen die gekoppeld zijn aan lokale verhalen. Als kers op de taart werd een laatste route uitgestippeld door Toerisme Vlaams-Brabant: De Kastelenroute.

Het gloednieuwe boekje van Pajottenland+ zal vanaf april gratis ter beschikking zijn in verschillende horecazaken, streekwinkels, gemeenschapscentra en alle gemeentehuizen. Maar, wees er snel bij, want de eerste 2.000 exemplaren kunnen zo de deur uit zijn.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland