Update: 25 leerlingen testen positief op corona. De Kleine wereld in Asse gaat hele week dicht.

De vrije lagere school De Kleine Wereld in Asse is getroffen door een corona uitbraak. Nadat vorige week een mama en haar 2 kinderen positief waren bevonden ging het snel. Maar liefst 25 leerlingen hebben ondertussen positief getest op het coronavirus. Bij het personeel zijn er voorlopig geen besmettingen. Directeur Dirk Van den Eynde vertelt ons dat er nochtans streng werd toegezien op elk mogelijk corona risico. Uiteindelijk is de school nu toch getroffen.

De eerste coronabesmetting bij een leerling van VLS De Kleine Wereld in de Nieuwstraat in Asse raakte op zaterdag bekend. Het is voor het eerst dat er iemand positief test op de school sinds de uitbraak van het virus. De Kleine wereld blijft hierdoor de hele week gesloten. De leerlingen en ouders moeten preventief in quarantaine. Er wordt deze week gewerkt met lesfilmpjes en live lessen. Vrijdag wordt iedereen opnieuw getest. Zaterdag bekijkt de crisiscel de resultaten en wordt beslist of de school opnieuw open kan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk