Sint-Donatus breidt uit op de Markt

De bovenbouw van Sint-Donatus telt momenteel 615 leerlingen en zit daarmee al een paar jaar tegen de limiet om de nodige lokalen te voorzien. Daarom werd vijf jaar geleden een dossier opgestart om het ‘broedershuis’ (het voormalige klooster) op de Markt af te breken en er een nieuw complex op te trekken.

“Normaal gezien moet je op 15 jaar rekenen wanneer je een dossier indient bij AGION,” zegt directeur Lieve Caluwaerts, “maar door het invoeren van de Capaciteitsmonitor die extra geld voorziet, o.m. voor de Vlaamse Rand, kwamen onze plannen in een versnelling terecht. Er is een bouwaanvraag ingediend bij het gemeentebestuur en wij hopen dat we dit najaar nog aan de afbraak- en bouwwerken kunnen beginnen”.

De plannen voorzien in een gebouw met drie verdiepingen met in het totaal 7 (klas)lokalen en een kleine polyvalente zaal. Dat zou voldoende moeten zijn om in het totaal 140 nieuwe leerlingen op te vangen. Sint-Donatus krijgt daarvoor een budget van 1,2 miljoen euro.

“Door de onderwijsvernieuwing weten we hopelijk eind maart welke richtingen we in het derde jaar kunnen aanbieden. In het nieuwe gebouw komt ook een lift waardoor ook het ‘oudere’ gedeelte van de school bereikbaar is voor leerlingen in een rolstoel. En, o ja, het Mariabeeld aan de gevel van het vroegere klooster krijgt een plaats in het nieuwe gebouw. We zijn tenslotte een christelijke school”.

Meer leerlingen betekent hoogstwaarschijnlijk dat het personeelsbestand, dat nu 90 vrouwen en mannen telt, gevoelig zal moeten uitgebreid worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk