Opnieuw vaccinaties in centra van Affligem en Asse

Na een goede start in de vaccinatiecentra van Asse en Affligem, waar de inwoners Asse, Affligem, Liedekerke, Opwijk en Merchtem de komende maanden hun vaccin zullen krijgen, werd het wat stil aan beide centra. “Het eerste weekend werden er nog tweehonderd AstraZeneca-vaccins geleverd aan beide centra, telkens bedoeld voor dokters, verpleegkundigen en vrijwilligers in het centrum. Maar de afgelopen twee weken kregen we geen nieuwe vaccins binnen en werd er dus ook niet meer gevaccineerd”, zegt Jeroen Van Lier van eerstelijnszone Amalo.

Maar er is goed nieuws want ondertussen kregen beide centra een nieuwe lading vaccins binnen. “Vanaf dit weekend zullen we dus opnieuw kunnen vaccineren. In deze eerste fase nog niet op volle kracht, eerst komen de nog resterende essentiële beroepen aan de beurt. Nadien is het aan de bredere bevolking. De leveringen van het Pfizer/BioNTech en AstraZeneca-vaccin zijn voor de komende weken wel gegarandeerd.”

Ondertussen zouden in de verschillende gemeenten de uitnodigingen voor de thuiswonende 85-plussers al op de post zijn. Een eigen wachtlijst voor zogenaamde ‘overschotjes’ hebben beide centra niet. “We werken met de reservelijst van het agentschap en kunnen indien nodig ook hulpverleners zoals brandweermannen of politie prioritair oproepen. Het heeft dus geen zin om ons te contacteren om op de reservelijst te komen, daar beslissen wij niet over”, aldus Jeroen Van Lier.

Topartikels bij Goeiedag.be