1344 extra plaatsen in scholen in de Vlaamse Rand

De Vlaamse Regering heeft 12 projecten goedgekeurd goed voor 1.344 extra plaatsen in scholen in de Vlaamse Rand. Het gaat om een totale investering van € 10 miljoen in de onderwijszones Vilvoorde, Dilbeek en Halle.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trok vorig jaar € 34 miljoen extra capaciteitsmiddelen uit. Daar kwam nog € 1,5 miljoen uit het Vlaamse Randfonds bovenop. Deze middelen worden verdeeld onder 11 regio’s waar er een capaciteitstekort probleem is in het secundair onderwijs. In de Vlaamse Rand gaat het om onderwijszone Vilvoorde (Vilvoorde, Grimbergen, Kortenberg, Tervuren, Steenokkerzeel, Machelen, Huldenberg, Overijse, Zaventem, Hoeilaart, Kraainem en Wezembeek-Oppem), onderwijszone Dilbeek (Dilbeek, Asse, Opwijk, Meise, Londerzeel, Ternat, Mechtem, Affligem, Wemmel en Kapelle-op-den-Bos) en onderwijszone Halle (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Gooik, Herne, Pepingen, Drogenbos, Sint-Genesius-Rode, Lennik en Linkebeek).

De Vlaamse Regering heeft nu 12 projecten goedgekeurd, samen goed voor 1.344 extra plaatsen. Minister Weyts deed een beroep op de lokale besturen van de onderwijszones Vilvoorde, Dilbeek en Halle om op zoek te gaan naar concrete projecten.

In totaal wordt er deze regeerperiode € 360 miljoen geïnvesteerd in specifieke capaciteitsprojecten voor scholen. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe capaciteitsmonitor, die de noen in kaart moet brengen. Op basis van die nieuwe monitor zal er in de periode 2022-2024 zo’n € 180 miljoen geïnvesteerd worden.

Topartikels bij Goeiedag.be