Intradura doet wat het kan

Bij sommige gebruikers van sociale media is er – ondanks de uitzonderlijke weersomstandigheden – weinig begrip omdat het huisvuil ‘niet tijdig’ werd opgehaald. Intradura, de afval intercommunale waarbij heel wat gemeenten uit de noordrand van Brussel zijn aangesloten, meldt dat haar ploegen hun uiterste best doen maar dat op sommige plaatsen de gladheid van het wegdek parten speelt.

“Onze ploegen zijn vandaag uitgereden in de gemeenten Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Linkebeek, Opwijk en Sint-Pietersleeuw,” schrijft Intradura. “Elke chauffeur beoordeelt of het mogelijk is het afval op te halen, ze doen al het mogelijke om langs te komen. Waar de straten nog te glad liggen en de toestand te gevaarlijk is, zullen ze niet of beperkt inzamelen. Indien je afval niet werd opgehaald, vragen we je om het afval binnen te halen en de volgende keer opnieuw aan te bieden”.

Intradura vraagt om begrip voor de uitzonderlijke situatie. Mogelijk worden sommige gemeentes ook morgen nog getroffen door omstandigheden die het ophalen bemoeilijken.

Topartikels bij Goeiedag.be