Nieuwe sorteerregels? De Sorteergame van Intradura helpt je op weg!

Op 1 januari 2021 werden in de 19 gemeenten aangesloten bij Intradura de uitgebreide sorteerregels van pmd geĂŻntroduceerd. In dat kader lanceert de afvalintercommunale nu de Sorteergame, een uniek online spel om de nieuwe sorteerregels te leren kennen. Speel je mee op www.sorteergame.be?

Intradura staat in voor het afvalbeheer van 19 gemeenten ten westen van Brussel. Een succesvol afvalbeleid begint echter gewoon bij jou thuis.

Inge D’hoe: “Juist sorteren blijft de sleutel tot succes voor een duurzame toekomst. Intradura staat dagelijks 19 lokale besturen en zo’n 340.000 inwoners bij met raad en daad over afvalbeheer. De nieuwe sorteerregels stellen dat je plastic verpakkingen ook bij het pmd mag sorteren, maar toch blijven er nog vaak twijfelgevallen. De Sorteergame van Intradura helpt iedereen op weg om de nieuwe sorteerregels onder de knie te krijgen. Elk spelletje is een snel, kort en leuk leermoment. Het is bovendien heel toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden en achtergronden. En met een vleugje competitie, want je kan elkaar via sociale media immers uitdagen en je sorteerkennis vergelijken. Hoe meer je herhaalt, hoe beter je sorteert.”

Om deze nieuwe sorteerregels wat beter onder de knie te krijgen, lanceert Intradura een sorteergame. Op pc of smartphone kan je via de website www.sorteergame.be het spel spelen, en je sorteerskills wat bijschaven.

Topartikels bij Goeiedag.be