Extra week vertraging werken door weeromstandigheden tussen Pontbeek en Sint-Quirinuslaan.

In opdracht van Fluvius voert de firma GKW voorbereidende nutswerken uit n.a.v. de herinrichting van de Brusselsesteenweg en Vliegwezenlaan. Deze nutswerken vinden plaats op de Brusselsesteenweg tussen Pontbeeklaan en Sint-Quirinuslaan.

De aannemer laat weten dat de werken door de weersomstandigheden een extra week vertraging oplopen.  

De werken op de Brusselsesteenweg tussen Pontbeek en Sint-Quirinuslaan duren dus tot 5 februari. De werken op de Pontbeek starten aansluitend en eindigen (normaal gezien) op 12 februari.

Volgende verkeersmaatregelen zijn van toepassing:

– de Brusselsesteenweg wordt afgesloten t.h.v. de Pontbeeklaan, er blijft tweerichtingsverkeer mogelijk tussen het bedrijvenpark Connexion Parc en de Vliegwezenlaan. Er wordt een lokale omleiding voorzien via Pontbeeklaan en Vliegwezenlaan.

– voor de werken tussen Sint-Bavostraat en Sint-Quirinuslaan wordt op dit deel van de Brusselsesteenweg eenrichtingsverkeer ingevoerd in de richting van de Vliegwezenlaan. Er wordt een omleiding voorzien via Vliegwezenlaan, Pontbeeklaan, Zuiderlaan en Brusselsesteenweg.

Over de volledige werkzone wordt een veilige doorgang voor de fietsers voorzien.

Een tweede fase op de Pontbeeklaan tussen Kortemansstraat en de afslag naar de Brusselsesteenweg, sluit aan op 12 februari onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. Om dit werk uit te voeren, wordt 1 rijstrook op de Pontbeeklaan afgesloten.

Ook hier wordt een veilige doorgang voor de fietsers voorzien

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk