Politiezone AMOW: Alcoholcontroles waren super, toch 2 voertuigen getakeld

Bij controles in Asse, Merchtem en Opwijk in het kader van de winterBOBcontroles weren bemoedigende resultaten opgetekend wat het drankmisbruik betreft. Van de 203 gecontroleerde bestuurders bleek slechts ééntje serieus boven zijn theewater. Zij rijbewijs werd ter plaatse ingetrokken.
Bij het meten van de snelheid in de Brusselsesteenweg in Merchtem (Zone 30) was er minder positief nieuws. Van de 95 gecontroleerde bestuurders reden er 63 te snel. Van twee overtreders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken, negen andere worden naar de politierechtbankverwezen.
In Opwijk werd nog een voertuig getakeld omdat de bestuurder geen geldige verzekering kon voorleggen. En in Asse maakte een andere bestuurder het zo bont dat ook zijn voertuig getakeld werd: hij werd betrapt achter het stuur nadat diezelfde dag zijn rijbewijs was ingetrokken wegens overdreven snelheid.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk