Eerste editie van Taal in TARL is een succes

De eerste editie van Taal in TARL was een succes. Maar liefst 34 kinderen namen tijdens de kerstvakantie deel aan het driedaagse taalkamp waar ze spelenderwijs het Nederlands oefenden.

De gemeenten Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke slaan de handen in elkaar om een taalstimulerend vakantieaanbod te organiseren voor kinderen die thuis amper of geen Nederlands spreken. Door de stijgende coronacijfers werd de eerste editie in de herfstvakantie afgelast, de ingeschreven kinderen kregen in de plaats een taalpakket aan huis geleverd. In de kerstvakantie ging het kamp wel door, 34 kinderen hebben een leuke 3-daagse beleefd. In de voormiddag oefenden de kinderen Nederlands in groepjes opgedeeld volgens taalniveau. In de namiddag was het tijd voor ontspanning.

De activiteiten worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers die ervaring hebben met het werken met kinderen en het aanleren van het Nederlands. De gemeenten nog altijd op zoek naar vrijwilligers (18-plussers) met pedagogische vaardigheden. Heb jij interesse om ook één van deze taalstimulerende activiteiten te begeleiden? Neem dan contact op met de jeugddienst van je gemeente. Inschrijven voor Taal in TARL in de krokusvakantie kan nu al, via https://webshopaffligem.recreatex.be/Activities/Overview

Topartikels editie Ninove-Dender
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland