Bronzen Baron van Brouwerij De Koperen Markies

Brouwerij De Koperen Markies breidt uit …. en is een samenwerking aangegaan met een brouwersgroep uit Sint-Niklaas. Samen hebben zij een tweede bierlijn ontwikkeld. Naast de degustatiebieren onder de naam Koperen Markies (Tripel 9, Blond 8, Blond Hop en Blond 6) is er nu ook een gamma minder complexe – maar daarom niet minder lekkere ! – bieren in  33 cl flesjes onder de naam Bronzen Baron.

Er is de Bronzen Baron Blond die zijn mooie bitterheid en hoppig karakter ontleent aan Belgische hop. Dit bier van 7,5° kreeg in Lyon dit jaar al een zilveren medaille. Dan is er de Bronzen Baron Premium 5, een fris blond bier van 5,5°, gebrouwen met meerdere moutsoorten voor zij die niet houden van bittere bieren. Ten slotte is er de Bronzen Baron Tripel die 8° sterk is, een beloftevol bier waaraan lang gewerkt werd. De Bronzen Baron bieren zijn doordrinkers die in een goedkoper prijssegment worden aangeboden.

“De Bronzen Baron Premium 5 valt, met zijn relatief laag alcoholgehalte, ook bij jonge mensen erg in de smaak,” zegt brouwer Hugo Mertens. En meteen voegt hij er nog een primeur aan toe. “Je kan bij ons nu ook de Koperen Markies Brut  verkrijgen, een aperitiefbier op basis van een speciaal geselecteerde champagnegist. Een lekker fris en fruitig aperitiefbier dat ideaal is voor de feestdagen die eraan komen. Bubbels voor de bubbel. Je kan het zelf drinken maar natuurlijk ook schenken aan familie en vrienden. Zo kunnen kerst en nieuwjaar toch gedeeld worden”.

Op de website www.dekoperenmarkies.be vind je meer uitleg en een lijst van de verdelers in de regio. Hugo Mertens kan je contacteren via  0475 35 12 86 of info@dekoperenmarkies.be.

Topartikels bij Goeiedag.be