Voetbalnieuws: VK Liedekerke behoudt maximum

In derde amateurklasse trok HO Wolvertem Merchtem naar de buren van KFC Eppegem. HOWM moest na enkele mindere weken dringend punten pakken zoniet dreigt hetzelfde scenario als vorig seizoen. Toch was het de thuisploeg die halfweg tweede helft op voorsprong kwam via Breugelmans. Gelukkig voor de bezoekers kon Robbe Vandevoorde snel gelijkmaken. Daar bleef het bij en met 4/12 moet HOWM volgende week de zege thuishouden tegen Anzegem.

Eerste punt KSC Grimbergen A

In eerste provinciale pakte KSC Grimbergen zijn eerste punt van het seizoen. Met een 0-0 gelijkspel tegen Melsbroek schiet het echter weinig op. VK Liedekerke behoudt na de 4-0 zege tegen SK Kampenhout zijn perfecte rapport van 15/15. BOKA United won met 2-1 van VK Linden en FC Borght-Humbeek A verloor met dezelfde cijfers van Tervuren-Duisburg A. Wambeek-Ternat A geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van rode lantaarn Aarschot.

In tweede provinciale pakten Mazenzele-Opwijk A en Lennik hun eerste zeges van het seizoen. Kester-Gooik A won met 1-0 van Schepdaal. Bovenin de rangschikking zette Groot-Dilbeek A Wemmel A opzij met 0-2. KFC Meise A won met 3-1 van Galmaarden en pakt zo zijn derde zege op rij. Leeuw Brucom A staat na een 0-1 overwinning bij Huizingen A op de tweede plaats met 13 punten.

Eerste verlies Merchtem United

FC Beigem A won met 0-2 van Ramsdonk en blijft tweede in derde provinciale C. KSC Grimbergen B bleef steken op een 1-1 gelijkspel bij Malderen. In derde D behoudt Toekomst Relegem zijn maximum. Het won de topper van Borchtlombeek A met 4-2. Hekelgem volgt na een zege bij Oetingen op twee punten van de leider. Onderaan delen KFC Meise B en Itna Itterbeek de laatste plaats.

In vierde F verloor Merchtem United voor de eerste keer dit seizoen. In het klassement moet het nu Groot-Dilbeek B en BOKA United B naast zich dulden. Mazenzele-Opwijk B won met 1-0 van Boskant Peizegem en vergroot zo de zorgen van Boskant Peizegem.

Topartikels bij Goeiedag.be