Geen ongeval maar straattheater

Voorbij rijdende autobestuurders dachten dat er iets ergs was gebeurd in de Tuinwijk op zondagnamiddag. De straat was afgezet en er was duidelijk politieaanwezigheid. Gelukkig was er niets ergs gebeurd. De Leuvense theatergroep Max Last bracht straattheater van de bovenste plank onder het motto ‘als de mensen niet naar het theater kunnen, komt het theater naar de mensen’.

Het was een bont allegaartje van acteurs en actrices dat zondagnamiddag in de Tuinwijk voor amusement en ambiance zorgde. Slapstick en improvisatie zorgden voor interactie met de buurtbewoners die van achter hun raam of aan de rand van de weg konden genieten van een portie coronaproof amusement. Een nieuwe definitie van theater ‘van raam tot raam’.

Foto’s en video Bert Van der Elst

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk