Voetbalnieuws: Eerste driepunter voor HOWM

Pepingen-Halle A hunkerde naar zijn eerste wedstrijd na de coronaperikelen en de zomerstop maar moest wachten tot afgelopen weekend. Met Bocholt kreeg het meteen een stevige dobber voor de kiezen. Pepingen-Halle A kwam via Baras op voorsprong maar de thuisploeg ging voor en na de rust op en over de bezoekers. Weer Baras maakte gelijk maar uiteindelijk won Bocholt in extremis.

In derde amateurklasse kreeg HO Wolvertem Merchtem met Rhodienne de Hoek een haalbare kaart voorgeschoteld. HOWM startte snedig en liep snel uit tot 0-2 via een tweeklapper van Bryan De Keyser. De bezoekers schoten zichzelf in de voet na een rode kaart voor Bjorn Schoukens nog voor de rust. Twintig minuten voor tijd benutte Bauwewyns een strafschop en wedstrijd beslist zo leek. Joel bezorgde met de 2-3 de bezoekers nog het nodige angstzweet maar verder kwam de thuisploeg niet.

Eerste zege KFC Meise A

KFC Meise A was het seizoen moeizaam gestart en de komst van Groot-Dilbeek A was allerminst een geschenk. Toch speelde KFC Meise A vrank en vrij en acteerden de bezoekers slap. Dat resulteerde in een ruime 3-0 zege voor groen wit. Kester-Gooik A won zaterdagavond met dezelfde cijferes van Herne A en pakte net zoals KFC Meise A zijn eerste zege van het seizoen. Ook Galmaarden en Schepdaal proefden de eerste keer van winst. Mazenzele-Opwijk A speelde 1-1 gelijk op het veld van Huizingen A en veegt zo de nul van de tabellen.

Toekomst Relegem wint moeizaam

Toekomst Relegem toonde zich de laatste weken enorm productief en ook tegen Pepingen-Halle B troffen de aanvallers vier keer raak. Toch maakte de leider in derde D zich het onnodig moeilijk en vond Pepingen-Halle B ook drie keer de weg naar doel. Hekelgem won eenvoudig met 1-4 van Itna Itterbeek en staat met zeven punten tweede. Eizeringen incasseerde een zware 1-5 nederlaag tegen Beersel-Drogenbos A. Kobbegem won zuinig met 1-0 van Negenmanneke en SK Oetingen stuurde Zuun met 3-0 huiswaarts.

In derde C toonde Asse-Ter-Heide zich 89 minuten lang de evenknie van Zemst maar pakte in de slotfase een fataal tegendoelpunt en verloor met 2-3. Infinity Vilvoorde en KSC Grimbergen B haalden stevig uit terwijl FC Beigem A met het kleinste verschil verloor van Sint-Jozef Londerzeel.

Topartikels bij Goeiedag.be