Corona slaat toe in Merchtem

Op de gemeenteraad van 28 september gaf burgemeester Maarten Mast een stand van zaken over de coronabesmettingen in Merchtem. Daaruit blijkt dat het virus toch al heel wat mensen heeft besmet. Zo zijn er leerlingen besmet in het GTSM en in de katholieke scholen.

Ook twee leden van het gemeentepersoneel werden positief getest en gingen in quarantaine. De jongste besmetting was die van een begeleidster in de vrije kleuterschool Ter Dreef. In alle betrokken scholen werden de gepaste maatregelen genomen. Het personeel van de twee woonzorgcentra (Ter Stelten en Martinas) werd getest maar hier werden geen besmettingen vastgesteld.

Bij de gemeenteraadszitting, de eerste waarbij weer publiek was toegelaten, zaten alle raadsleden aan een afzonderlijk tafeltje. Een aantal agendapunten waren bovendien al op voorhand via i-voting beslecht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk