ETIENNE SCHOUPPE – “Problemen lossen zich niet vanzelf op”

Etienne Schouppe uit Liedekerke is met zijn 78 jaar nog altijd een door de wol geverfde, zeer actieve politicus. Hij is het allemaal geweest: schepen, burgemeester, staatssecretaris, kabinetchef, parlementslid, (ere)senator, de grote NMBS-baas, zelfs commandeur in de Orde van Leopold II. Hij heeft nog steeds de hand in diverse raden van bestuur én in het nationaal partijbestuur van de CD&V. “Maar ik ben ook voorzitter van de gemeenteraad van Liedekerke en dat vind ik nog altijd geweldig”, voegt hij er haastig aan toe. Schouppe is al 43 jaar gemeenteraadslid.

Lees het hele interview in uw magazine Goeiedag, vanaf woensdag 23 september in uw bus!

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...