Voor het eerst sinds 1977 nog eens een gemeenteraad in Zellik

De maandelijkse gemeenteraad van Asse gaat in september niet door in Asse zelf, maar in deelgemeente Zellik. En dat is redelijk historisch te noemen want het is voor het eerst sinds 1977 dat daar nog eens een gemeenteraad georganiseerd wordt.

De maandelijkse gemeenteraden vinden in Asse altijd plaats in de raadszaal op het gemeentehuis. Maar om alles corona-veilig te organiseren, werd er dit jaar al enkele keren uitgeweken naar de grote zaal van het CC Asse. Maar omdat de grote zaal op maandag 21 september al gereserveerd was, wijkt de vergadering van de gemeenteraad nu uit naar de grote zaal van Den Horinck in Zellik. “En dat mag historisch genoemd worden”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Johan De Rop (N-VA). “Zo is het, als onze bronnen uit Ascania correct zijn, van de afscheidsgemeenteraad van 1 januari 1977 geleden dat er nog een formele gemeenteraad heeft plaatsgevonden in Zellik. Ook de gemeenteraad van oktober zal in Den Horinck plaatsvinden.”

Voor de gelegenheid zal de raadsvergadering van september worden voorgezeten door raadslid Tim Lengeler, in vervanging van Johan De Rop die verontschuldigd is. Zo kan N-VA-er Tim Lengeler al eens oefenen. Hij wordt vanaf 1 januari 2022 de vaste voorzitter van de Assese gemeenteraad.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk