Cigno Lounge moet dicht tot eind december

Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) heeft met onmiddellijke ingang de Cigno Lounge, de sishabar langs de Brusselsesteenweg in het centrum van Zellik, gesloten. De politie viel er afgelopen vrijdag binnen en stelde vast dat onder meer verschillende COVID-maatregelen niet gerespecteerd werden. Zo werden klantengegevens niet geregistreerd, droeg het personeel geen mondmasker en zaten er meer dan tien klanten aan tafels waarbij er bovendien onvoldoende afstand was tussen de tafels. Ook werden er nog waterpijpen gebruikt, iets wat momenteel een inbreuk is op een federale COVID-maatregel. Er werd ook lachgas aangetroffen wat dan weer in strijd is met een gemeentelijke politieverordening. Tot slot trof de politie ook klanten aan op de eerste verdieping, wat doet vermoeden dat de zaak zo een politiecontrole trachtte te omzeilen. De burgemeester besliste dan ook om de zaak te sluiten tot eind dit jaar omdat het niet de eerste keer was dat de zaak deze overtredingen beging. Eerder dit jaar werd de zaak nog beschoten met een machinegeweer en wordt er geregeld melding gemaakt van overlast.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk