Naaktfoto kan je leven verwoesten

Gegniffel. Rode oortjes. Wenkbrauwengefrons. Dat zijn de eerste – door velen nog onterecht als onschuldig bestempelde – gevolgen van naaktfoto’s die plots uit de privésfeer opduiken in WhatsApp, internetfora, chatgroepen en aanverwante websites. Wanneer het iemand onbekend overkomt waait het onder de radar voorbij of belandt het occasioneel voor een of andere rechtbank. Wanneer het tot dramatische toestanden leidt – zoals drie jaar geleden de zelfdoding van de 15-jarige Glenn De Cooman uit Appelterre bij Ninove – flakkert het even op in de media. Het is een tragisch voorbeeld: een positief ingestelde jongen vol plannen, die heel zijn wereld ziet instorten door een privé-naaktfoto die opduikt via een Instagram-account.

Lees het hele verhaal vanaf morgen in magazine Goeiedag, vanaf woensdag 23 september in je bus!

Topartikels bij Goeiedag.be