Kampeer deze zomer eens in Silence Valley in Walfergem

In Silence Valley in Walfergem kan je deze zomer ‘back to basic’ kamperen. Luc en Leen richtten er op hun paardenweide enkele tenten op en plaatsten er een sanitaire blok. Een gezin of vriendengroep kan er zonder al te veel luxe enkele dagen overnachten.

Het zou een drukke zomer worden voor Luc Gillisjans tot de coronacrisis uitbrak. Want normaal trekt hij met zijn hamburgercaravan ‘Burgemeesters’ langs feesten en festivals. Maar nu vrijwel elk evenement geannuleerd werd, zat Luc plots met een lege agenda. En dus bedacht hij samen met echtgenote Leen Van den Broeck een nieuw concept. “Ik organiseerde in het verleden in Nederland al ‘Western Trails’, een soort van tweedaagse te paard waarbij we met een huifkar de natuur in trekken, samen koken rond een vuurtje en in tenten overnachten. Omdat ik het materiaal toch al heb liggen, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om dit deze zomer in de eigen omgeving te organiseren. Nu het toch afgeraden wordt om ver te reizen, is dit de ideale staycation voor gezinnen of kleine vriendengroepen”, vertelt Luc.

En dus bouwden Luc en Leen hun paardenweide in Walfergem om tot een kleine kampeerspot. Ze doopten hun pop-upcamping ‘Silence Valley’, een toepasselijke term voor hun kleine camping. Want waar je normaal een camping associeert met veel lawaai en drukte, is daar hier niets van aan. “Het idee van de Western Trails willen we bezoekers ook hier in Walfergem laten ervaren. Dus plaatsten we enkele kampeertenten en een grote tipi op onze uitgestrekte paardenweide in Walfergem. In deze landelijke oase kan je de rust komen opzoeken”, zegt Luc.

Cowboys

Een bezoekje aan de kampeergrond en je waant je meteen in het wilde westen zoals de cowboys. Alle overbodige luxe werd ook weggelaten in Silence Valley, het is echt kamperen volgens de basics. “De voorzieningen zijn wel tiptop in orde. Zo werd er wel een houten vloer geplaatst onder de slaaptentjes zodat iedereen droge voeten houdt. Slapen kan in vier comfortabele houten bedden, dus een goede nachtrust zal je hier wel hebben. De houten sanitaire blok is voorzien van een luxetoilet. En wie zich wil douchen met warm water, kan dat ofwel zelf warm stoken ofwel de zon haar werk laten doen. En als extraatje heb ik nog een hottub voorzien waarin je heerlijk kan relaxeren. Elektriciteit is er evenwel niet voorzien. Zo keer je echt terug naar de basis en kan je ontsnappen aan de drukte.”

Lees verder onder de foto.

Luc en Leen voorzien ook heel wat ontspanningsmogelijkheden in de grote tipi waar er zowel gegeten als ontspannen kan worden. “We richten ons op gezinnen, kleine families of vriendengroepen. Vrijgezellenweekends laten we hier niet doorgaan om de rust van onze buren te waarborgen. Zeker families gaan hier echt weer leren om tijd met elkaar door te brengen. De paardenweide is ideaal om te kubben of een siësta te houden in het ligbed. ‘s Avonds kan iedereen rond het kampvuur verzamelen voor een babbel of een spelletjesavond.”

Ruiters

Ook voor wie zijn of haar paard niet graag achterlaat, biedt Silence Valley een oplossing. “Je kampeert op een paardenweide, dus ruiters kunnen hun paard gerust meebrengen. Ik gids hen dan graag te paard rond in de mooie regio van Asse. Maar ook paardenliefhebbers zonder paard komen hier aan hun trekken. Zo kunnen ze een rondrit met paard en kar boeken. Het is een beetje hetzelfde concept zoals de Western Trails, maar dan in Asse”, aldus Luc.

Hoewel Luc zelf zwaar getroffen wordt door de coronamaatregelen, denkt hij toch ook aan de andere collega’s in de lokale horeca. “De avond van aankomst kook ik lekker voor de gasten en elke ochtend staat er een lekker ontbijt klaar. Voor de lunch raad ik telkens een lokale horecazaak hier in de buurt aan zodat zij ook een graantje kunnen meepikken. Onze bezoekers kunnen dan kiezen of ze te voet, per fiets of zelfs te paard gaan lunchen. Ook ‘s avonds kunnen ze ergens gaan dineren of kunnen ze een barbecuepakket aanvragen zodat ze zelf aan de slag kunnen.”

Augustus

Wie de innerlijke Lucky Luke al voelt kriebelen, kan nog tot eind augustus een verblijf boeken in Silence Valley. “Een eigen tent meebrengen is niet nodig, een kussen en een dekbed wel. Ook heel wat andere dingen voorzien we zelf, zoals biologisch afbreekbare zeep en shampoo. Door de coronamaatregelen is het aantal bezoekers per verblijf voorlopig wel nog beperkt. Maar op de website www.silencevalley.be/ staat alle verdere informatie over het verblijf en kan je meteen ook een boeking doen.”

Topartikels bij Goeiedag.be