Anders zomeren dan anders in woonzorgcentrum Ter Biest

De zomer van 2020 is voor iedereen anders dan anders. “Ook in wzc Ter Biest genieten ze op een andere manier van de zomer. Dit jaar geen uitstap naar een park of een terrasje in een af ander cafeetje. Toch hebben de bewoners een heerlijk zomergevoel”, vertelt Jean-Paul Windelen, schepen van welzijn.

Achterin de tuin heeft de ergo Kristin met enkele bewoners een leuke moestuin gemaakt. Bewoners kunnen van de verse kerstomaten proeven of kruiden plukken voor bij de platte kaas. “Het zijn zeer lekkere tomaten”, zegt Antoinette (87). “Maar je moet snel zijn want ze zijn snel weg.3 Ook het keukenpersoneel gebruikt de moestuin bij de dagdagelijkse gerechten.

Wzc Ter Biest ligt in een rustige omgeving. Hierdoor kunnen bewoners in alle veiligheid rond het gebouw wandelen. Het personeel gaat regelmatig op stap met bewoners die niet zelfstandig kunnen wandelen. De bewoners genieten dan van de bloemen die ze tegenkomen.

Deze week konden de bewoners ook op café in Ter Biest. Het keukenteam en de twee begeleiders wonen en leven, Annick en Bea, zorgden voor speciale biertjes om te proeven met extra versnaperingen. “Dit café mag alle dagen open zijn. Het is plezant om samen iets te drinken en wat te lachen en te praten over vroeger”, zegt Jan (93). Ondertussen speelden andere bewoners een partij petanque op het gras.

Ook de zorgboerdij Huppeldepup kwam al langs met enkele dieren en zorgde voor een fijne afwisseling. Vooral de kleine alpaca had veel succes. ‘Ik heb nog nooit een alpaca gezien. Zo een leuk beestje’, vertelt Louisa (86).

Ook op de hittegolf speelt men in. Er worden extra dranktoeren gedaan, bewoners krijgen extra fruit zoals watermeloen, er worden regelmatig ijsjes uitgedeeld en bewoners kunnen genieten van een verfrissend voetbad.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise