“Hou moed. Deze ellende gaat uiteindelijk voorbij”

“Ik besef dat steeds meer mensen coronamoe zijn. En dus worden er schuldigen gezocht. Maar ik herhaal: een virus is niemand zijn fout”, aldus de inmiddels bekende Sciensano-viroloog én streekgenoot Steven Van Gucht (44). En dan met besliste stem: “We gaan nog enkele moeilijke maanden tegemoet. Maar ik heb er het volste vertrouwen in, dat we half volgend jaar – met een vaccin als game-changer – terug kunnen naar een meer normale samenleving. Met wat geluk misschien iets vroeger. We moeten dus nog een beetje volhouden, want ook deze ellende gaat uiteindelijk voorbij.” We strikken Steven Van Gucht in Brussel, tussen drie tv-interviews door. Zijn boodschap is steevast dezelfde: “Als onderzoeker ben ik een optimist. Als we ons aan de regels houden, lossen we dit samen op.”

Lees het hele interview in magazine Goeiedag vanaf 2 september!

Topartikels bij Goeiedag.be