Merchtem en Asse: 48 besmettingen per 100.000 inwoners

Het gaat met de COVID 19 besmettingen de verkeerde kant uit in Merchtem en Asse. Waar Merchtem de voorbije weken relatief gespaard was gebleven stijgt het nu met 8 besmettingen in de laatste week naar een drempel van 48 per 100.000 inwoners. Asse komt met 16 besmettingen aan precies dezelfde drempel. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat Asse het dubbele aantal inwoners heeft van Merchtem. Daarmee liggen beide gemeenten ver over de alarmdrempel van 20.

Ook in Grimbergen (drempel 40) en Vilvoorde (drempel 54) is er een significante stijging. Merkwaardig is dat beide gemeenten op een corridor liggen tussen Brussel, Mechelen (70), Lier (52) en Antwerpen. Antwerpen (met 69) en Brussel (met 74 besmettingen per 100.000 inwoners) hadden in de voorbije week samen precies 500 nieuwe besmettingen.

Topartikels bij Goeiedag.be