ELZ’s slaan handen in mekaar voor covid plan

Vijf eerstelijnszones van regionale zorgzone Halle-Vilvoorde hebben de handen in mekaar geslagen om snel en efficiënt te kunnen reageren op mogelijke Covid-19-uitbraken in de regio. Dat doen ze o.a. door een regionaal Covid-19-aanspreekpunt op te richten, om permanent bereikbaar te zijn voor de overheidsdiensten en lokale besturen.

De zones AMALO (Asse-Merchtem-Affligem-Liedekerke-Opwijk), BraViO (met o.m. Vilvoorde), Pajottenland (Dilbeek-Ternat-Roosdaal-Lennik-Gooik-Herne-Galmaarden-Bever), Regio Grimbergen (met o.m. Grimbergen en Meise) en Zennevallei (met o.m. Pepingen) gaan nu samen een regionaal aanspreekpunt voor covid 19 oprichten.

In elke eerstelijnszone is intussen een Covid-19-team actief, met een verantwoordelijke teamleider en een medische expert. Ook vertegenwoordigers van de lokale besturen (burgemeesters en noodplanambtenaren), van zorgverleners en ziekenhuizen maken hier deel van uit.

De teamleiders van de vijf Covid-19-teams staan niet alleen in voor de coördinatie van deze teams. Ze sturen ook een lokale pool van huisbezoekers aan (in het kader van contact- en bronopsporing) en ze bemannen en bevrouwen het gezamenlijk regionaal aanspreekpunt met een centraal telefoonnummer en mailadres.

Topartikels bij Goeiedag.be