Elisa viert 100 jaar met huifkartocht

Elisa Meskens werd 100 jaar geleden geboren in Droeshout als oudste van zes kinderen. Zelf heeft ze vijf kinderen waarvan er helaas eentje overleed. Elisa’s bijzondere verjaardag werd gevierd met een huifkartocht die haar eerst naar haar geboortehuis in Droeshout bracht, daarna tot bij een schoonzus en ten slotte bij haar dochter Bea waar familie, buren en vrienden haar opwachtten om een glaasje te drinken. Daarna ging het, vergezeld van een paar fietsers, naar WZC De Oase waar Elisa sinds 2014 woont. OpCura voorzitter Peter Beerens en het personeel van het woonzorgcentrum stonden haar op te wachten met felicitaties en cadeautjes.

Elisa Meskens werd in 1920 geboren op de boerderij van haar ouders. Zij huwde met Edward Joostens uit Opwijk. Samen hebben ze jarenlang een winkel in tabakswaren en sigaren uitgebaat in de Stationsstraat. Het paar kreeg vijf kinderen, vier dochters en een zoon. Helaas overleed één van de dochters. Echtgenoot Edward Joostens overleed op 92-jarige leeftijd. Sinds 3 februari 2014 verblijft zij in Woonzorgcentrum De Oase waar zij geniet van het lezen van een boek of krant en het slaan van een praatje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk