Heel wat hinder op til: grootscheepse herinrichting van Wolvertemsesteenweg start in oktober

De rioleringswerken en de herinrichting van de Wolvertemsesteenweg (N211) gaan van start in oktober. Dat hebben de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) afgesproken.

De vooronderzoeken in de Wolvertemsesteenweg wezen uit dat er verschillen in de lagen van de ondergrond aanwezig zijn. Dit heeft gevolgen voor de uitvoering van de rioleringswerken. “Tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en het huisnummer 98 zullen we de nieuwe riolering aanleggen in een open sleuf, met waterremmende schermen aan elke zijde”, klinkt het bij AWV. “Vanaf huisnummer 98 tot in het kruispunt met de Keienberglaan wordt er gewerkt met een persing. Ook worden er drie nieuwe rioleringsputten onder de Wolvertemsesteenweg aangelegd. De rioleringsput onder het kruispunt met de Keienberglaan wordt dieper en centraler onder het kruispunt geplaatst. Deze put wordt 7 meter diep geplaatst. Hiervoor is een grote bouwput nodig.”

De werken op de Wolvertemsesteenweg zullen heel wat hinder met zich meebrengen. Daarom werkt Wegen en Verkeer in samenwerking met de gemeente Grimbergen momenteel aan een informatiekrant die de inwoners van Grimbergen in september in de brievenbus ontvangen. In de krant zal u meer informatie terugvinden over de werkzaamheden en de minderhinder-maatregelen die tijdens de werken worden genomen. Zodra die informatie voorhanden is is, zal die ook via de digitale nieuwsbrief worden gedeeld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise