Edingsesteenweg woensdag opnieuw berijdbaar in beide richtingen

Begin juni startte Wegen en Verkeer met een onderhoud van de fietspaden langs de Edingsesteenweg in Asse, tussen de rotonde met de Industrielaan en middenschool Vijverbeek. De fietspaden aan de kant waar het verkeer richting Asse rijdt, werden deze week afgewerkt. Op woensdag 8 juli wordt de Edingsesteenweg opnieuw opengesteld voor het verkeer in beide richtingen. Na het bouwverlof, vanaf begin augustus, hervat de aannemer de werken aan de fietspaden aan de andere kant van de gewestweg.

De fietspaden langs de Edingsesteenweg, tussen de rotonde met de Industrielaan en de zijstraten Rampelberg en Muurveld, zijn momenteel aangelegd in klinkers. Om de fietspaden veiliger en comfortabeler te maken worden de klinkers vervangen door rood asfalt. Ook worden de boordstenen vervangen, zodat fietsers beter afgescheiden zijn van de rijweg. 

Werken worden hervat na het bouwverlof

De werken startten begin juni aan de fietspaden richting Asse. Aanvankelijk was gepland tot eind juni de fietspaden aan die kant af te werken en daarna te starten aan de andere kant, richting Ternat. Zo zou alles afgewerkt zijn voor midden juli, de start van het bouwverlof. Het onderhoud van de fietspaden bleek meer werk te vragen dan eerst gedacht. Zo bleek tijdens de werken dat ook de fundering van de fietspaden volledig moest worden vernieuwd. Ook de putten van de riolering in het fietspad waren in slechte staat. Zo moest elke put afzonderlijk opnieuw worden opgebouwd. Door dit extra werk was het niet meer mogelijk geweest de fietspaden richting Ternat ook nog af te werken voor midden juli. Met het bouwverlof in het verschiet, zou dat betekenen dat de fietspaden drie weken lang opengebroken zouden blijven liggen. Daarom werd beslist de werken nu even stil te leggen en te hervatten na het bouwverlof, begin augustus.

Deze week werkt de aannemer de fietspaden af in de richting van Asse-centrum. Op woensdag 8 juli wordt de Edingsesteenweg opnieuw opengesteld. Het verkeer in beide richtingen rijdt dan opnieuw zoals voorheen op de Edingsesteenweg. De fietsers richting Asse kunnen al gebruik maken van het nieuwe fietspaden, richting Ternat moet je nog tijdelijk over het oude fietspad. Vanaf begin augustus hervat de aannemer de werken aan de fietspaden in de richting van Ternat. Vanaf dan tot het einde van de werken wordt de Edingsesteenweg opnieuw afgesloten in de richting van Asse.

Topartikels bij Goeiedag.be