Plantentuin Meise steunt jonge muzikanten met dagelijkse concerten

Met ‘Concerten in de Tuin’ zet Plantentuin Meise vol in op een muzikale zomer. 4ot 30 augustus voorziet de Plantentuin iedere dag van de zomervakantie een pop-up concert. Het aanbod varieert van klassieke muziek over lichte muziek tot hedendaagse dans. Met deze uitgebreide concertreeks wil de Plantentuin een kans geven aan jonge artiesten om zich na zware concertloze maanden opnieuw te tonen aan het publiek.

De concerten vinden iedere weekdag plaats om 16 u., zaterdag om 17.30 u. en zondag om 11.30 u. De zaterdagconcerten worden gebundeld onder het label van de Piano’s Maene-Series. De Belgische pianobouwer en -leverancier wil op die manier ook zijn steentje bijdragen aan het project. Iedere zondag is dan weer gewijd aan hedendaagse dans. Per week communiceert de Plantentuin de programmatie. Het wordt een mix een van jong talent en gevestigde waarden. Reeds bevestigd: Desguin Kwartet (strijkkwartet), Marie François (piano), Duo Edenwood (gitaar en cello), Vlad Weverbergh (klarinet), Crossbones (trombone kwintet).

“Als populaire toeristische trekpleister in de Brusselse rand willen we onze bezoekers, die dit jaar voor een staycation kiezen, trakteren op een extra ervaring”, aldus CEO Steven Dessein “We combineren de kracht van de natuur met die van de muziek en brengen maar liefst 59 concerten over een tijdspanne van twee maanden. Wij zijn er ons als Plantentuin van bewust dat de wereld van de podiumkunsten het erg te verduren heeft en willen daarom de artiesten zo een uitweg bieden.

Ook CEO Stefaan Vanfleteren van Piano’s Maene zegt volmondig ja tegen dit alternatief: “Dat onze piano’s deze concerten kunnen faciliteren, is geweldig. Wij ondersteunen dan ook altijd projecten waar muziek op de eerste plaats komt en waar artiesten mét goesting een plaats krijgen om te spelen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise