Geen afspraak meer nodig voor grasafval in recyclageparken

Omdat de wachttijd voor de recyclageparken van Grimbergen en Strombeek oploopt tot bijna twee weken wordt er aan de regeling gesleuteld. Sinds de heropening na de coronasluiting is het maken van een afspraak verplicht maar dat is nu niet langer nodig voor wie gras binnenbrengt.

“Het gemeentebestuur zocht naar een oplossing om deze wachttijden in te korten en brengt enkele aanpassingen aan bij de werking van het recyclagepark”, licht burgemeester Chris Selleslagh toe. “Het aantal bezoekers per 15 minuten wordt verhoogd en elke inwoner kan slechts één afspraak per week maken in plaats van 3 afspraken. Daardoor krijgen meer inwoners de mogelijkheid om een afspraak te maken. Grasafval kan je vanaf nu op de beide recyclageparken binnenbrengen zonder afspraak. Zij moeten zich wel gewoon aandienen in de wachtrij als die er is.”

Let wel: deze regeling geldt enkel voor inwoners die alleen grasafval binnenbrengen. Bezoekers die naast grasafval nog andere fracties wensen binnen te brengen, moeten wel een afspraak maken.

Alsje geen afspraak hebt en ook andere fracties wil afleveren, zal de parkwachter geen toegang verlenen tot de recyclagepark.

Vanaf 22 juli 2020 tot en met 13 juli september zijn de openingsuren van de recyclageparken ook gewijzigd. Voor particulieren zijn de parken dan open van 6.30 tot 13.30 uur. Kmo’s en zelfstandigen kunnen tijdens de gewijzigde openingsuren terecht op het recyclagepark van Grimbergen van 10 uur tot 12.30 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise