Kunstenaars laten spoor van insecten achter op jaagpad Zenne

Het jaagpad langs de Zenne tussen Vilvoorde en Eppegem krioelt van de insecten. Niet alleen letterlijk maar nu ook figuurlijk. Daar hebben drie Vilvoordse kunstenaars voor gezorgd.

Het gaat om Veerle Steurs, Myriam Bruls en Natacha Dimovska van de Academie voor Beeldende Kunsten en de Portaelskring. Hun project om in Vilvoorde een gepersonaliseerd parcours met beelden en vormen te laten groeien de voorbije maanden en uiteindelijk te laten ‘exploderen’ op het evenement de ‘Zomer van Asiat’ is in het water gevallen door corona. Daarop beslisten ze om het over een andere boeg te gooien en zich op insecten te focussen.

“Het zijn vervelende zoem-en steekbeestjes maar tegelijk ook heel mooi”, vertelt Natacha Dimovska. “We hebben beslist om die te tekenen en uit te snijden en op een aantal plekken langs de Zenne op het jaagpad te spuiten. Het leuke is dat iedereen stopt en heel erg nieuwsgierig is. Dat was ook het doel. We willen de aandacht trekken van de voorbijgangers en hen een moment van reflectie en verwondering bieden. Vlinders, kevers, libellen enzovoort. Aan het begin van het jaagpad gaan we uiteindelijk nog een heel tapijt van insecten schilderen.”

Het gaat om een tijdelijk project, de verf zal uiteindelijk verdwijnen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise