Triagepost in Merchtem mogelijk dicht

Met het afnemen van het aantal consultatie vermindert ook de nood aan een triagepost voor de regio Asse-Merchtem-Opwijk-Groot Bijgaarden. Vorige week kwamen nog 150 mensen naar de triagepost in de gemeentelijke sporthal. “Het aantal mensen dat zich meldt, blijft dalen en de dokterskabinetten zelf zien nog maar heel weinig mensen”, bevestigt burgemeester Maarten Mast. In de beginperiode waren er dat 250 per week maar dat aantal is flink geslonken.

De triagepost was een schakel tussen de huisarts en het ziekenhuis. Wie vreest covid-19 symptomen te hebben kan zelf telefonisch contact opnemen of door zijn huisarts doorverwezen worden. Van een capaciteit van acht dokterskabinetten werden er nooit meer dan drie gebruikt. Vandaag is dat antal terug gevallen tot één.

Deze week beslist het crisisoverleg dan ook of de Noodpost geopend blijft.

Topartikels bij Goeiedag.be