Fanfare speelt voor bewoners zwaargetroffen woonzorgcentrum Den Bogaet

De bewoners in het zwaar getroffen woonzorgcentrum Den Bogaet werden zondag een muzikaal hart onder de riem gestoken.

De jeugdafdeling van de plaatselijke fanfare De Rumolduszonen kwam er ‘s namiddags in de tuin een paar liedjes spelen. “Dat werd door de bewoners zeer op prijs gesteld”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) die eveneens ter plekke was. “Ze waren naar buiten gekomen en vonden het plezant dat ze nog eens iemand zagen en vooral dat ze die heel herkenbare liedjes voor hen speelden.” Als afsluiter klonk een ontroerende versie van ‘Wij zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.

Woonzorgcentrum Den Bogaet is zwaar getroffen door corona. Er stierven al 15 van de 139 bewoners. Er werd ook een crisismanager aangesteld door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De situatie is er intussen ‘stabiel’, aldus Selleslagh.

Volgende zondag zijn de muzikanten terug op post.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise