TARL : 28 corona pv’s in voorbije weekend

Ook in de politiezone TARL wordt strikt toegekeken op het naleven van de corona richtlijnen. In dit kader werden in het voorbije weekend 28 pv’s opgesteld (9 op zaterdag en 19 op zondag). In Affligem werd een ijsventer betrapt. Hij kreeg een minnelijke schikking van 750 euro voor niet-naleving van het bevel tot sluiting van handelszaken.

Verder werden personen beboet voor het niet naleven van het samenscholingsverbod, het organiseren van barbecues en feestjes, en het maken van niet-essentiële verplaatsingen. De pv’s werden uitgeschreven in de vier TARL-gemeentes: Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke.

Het parket van Halle-Vilvoorde  voert, in het kader van de corona crisis, een streng vervolgingsbeleid voor de overtreders. Wie zijn boete niet of niet tijdig betaalt, wordt rechtstreeks gedagvaard.

Topartikels editie Ninove-Dender