“Ik heb er één nacht over geslapen”

Voor Timi Peeters mochten er gerust meer dan 24 uur in een dag zitten. Ze was en is nog steeds een bezige bij die altijd in de weer is. Zeventien jaar lang hield ze met haar man Dirk (Keizer Carnaval in Opwijk) café Sint-Paulus open. “Ik mis het café nog heel vaak, vooral het steeds tussen de mensen zijn. Maar voor één keer ben ik blij dat we geen café meer hebben in deze corona tijden,” zegt Timi. Maar Timi zou Timi niet zijn als ze bij de pakken bleef zitten.  In 15 februari begon zij met Titatimi, in het begin een webshop met zelfgemaakte accessoires en kinderkleding. Vandaag is Titatimi ook een ‘echte’ winkel met allerlei fijne cadeautjes. Van handtassen tot oorbellen, boekjes, diy likeuren, heel wat lekkers, originele wenskaarten tot mijn eigen titatimi collectie en gepersonaliseerde spulletjes. Maar een paar weken geleden moest ook zij noodgedwongen de deuren sluiten.

Jij bent één van die vele getroffen middenstanders die – willen of niet – hun zaak moesten sluiten. Hoe probeer je dat probleem op te vangen?

Sinds ik wist dat mijn winkel ook moest sluiten, ben ik niet bij de pakken blijven zitten. Ik heb sinds enkele weken een nieuwe webshop www.titatimi.be. Het is dus nu de ideale gelegenheid om deze in de kijker te zetten! Ik maak heel veel reclame op facebook en instagram met elke dag verschillende posts met de nieuwste spulletjes, leukste kadootjes, zelfgemaakte bestellingen om mijn klanten naar mijn webshop te lokken en dat werkt!

Telkens ik een bestelling in mijn mailbox krijg, maakt mijn hart een sprongetje.

Wat is de impact van die sluiting op je zaak en op je privé leven?

De klanten krijgen 10% korting in de webshop, ze kunnen hun bestelling bij mij in de carport komen afhalen. In Opwijk brengen we ‘t gratis met de fiets aan huis of we verzenden het met de post voor bestellingen buiten Opwijk. Mijn webwinkel draait op volle toeren met het verzenden van cadeutjes of een lief kaartje naar vrienden en familie die mijn klanten missen in deze vreemde tijd. Want dit kan rechtstreeks via de webwinkel. Het brengt helemaal niet zo veel op als wanner ik zou open zijn en ik mis mijn dagelijkse babbeltjes met mijn klanten maar het is wel superfijn dat ik heel wat mensen kan blij maken, daarvoor leef ik. Telkens ik een bestelling in mijn mailbox krijg, maakt mijn hart een sprongetje.

Hoe reageren je klanten op de sluiting? Krijg je veel reacties, telefoontjes, facebook, …
Maak je nog veel dingen voor de winkel zelf?

Samen met de winkels uit het centrum richtten wij vorig jaar “Winkelen in Opwijk centrum” op. Wij organiseren 2 keer per jaar een avond shopping met een drankje en een hapje en waar je tal van prijzen kan winnen! Ondertussen zijn we een vriendengroep geworden die samen streven naar lokaal winkelen en we merken dat ook heel wat klanten dit heel leuk vinden! Vanaf deze week gaan we op onze FB pagina ook elke winkel eens extra in de kijker zetten! Wij willen #samensterk zijn in deze corona crisis. www.facebook.com/winkeleninopwijkcentrum

Je bent zeer sociaal geëngageerd. Hoe draag jij je steentje bij om de corona crisis te helpen bestrijden.

Begin vorige week kreeg ik heel wat berichtjes via mail, messenger, sms, whatsapp van vriendinnen, kennissen, … met telkens oproepen voor mondmaskertjes te maken. Ik dacht eerst: “Oh neen, daar heb ik geen tijd voor”. Want eindelijk zou ik weer eens wat tijd hebben om voor mijn winkel Titatimi spulletjes te naaien door corona sluiting. Ik reageerde er dus eerst niet op … maar na een nacht denken en woelen in mijn bed stond ik maandag op en zei ik: “OK hier ga ik voor”. Das veel sterker dan mezelf. Ik wil dat dan ook goed doen. Ik testte wat modelletjes, maakte een patroontje en een werkbeschrijving en lanceerde een oproep op sociale media. Na enkele uren reageerden heel wat mensen die wilden helpen. Ondertussen maakten we samen al meer dan 500 maskertjes voor verschillende mensen uit de zorg, winkels, brandweer, … Dat maakt mij zo blij om in zo een warme gemeente te wonen!

Je bent ook één van de vrijwilligers achter Ge zijt van Opwijk als. Vraagt dat veel van je tijd?

Gij zijt van Opwijk als … daar ben ik samen met Kitty (Michiels) beheerder van, geen makkelijke taak. Maar ook daar proberen we voor iedereen “goed” te doen!

Topartikels bij Goeiedag.be