Dieven weg met konijnenhok inclusief twee Vlaamse reuzen

In Houtem bij Vilvoorde zijn dieven vorige nacht aan de haal gegaan met twee Vlaamse Reuzen én het volledige konijnenhok. De eigenaars zijn er het hart van in. “We zijn er kapot van”, zegt Glenn Peeters. Voor mijn vriendin waren die konijnen zoals kindjes.” Opvallend: de Grensstraat, waar de twee wonen, wordt blijkbaar geviseerd door dieven die dieren stelen. Volgens de politie zijn er in dezelfde straat sinds vorige zomer nog vijf andere feiten geweest waarbij dieren werden ontvreemd.

‘Prince Harry’ en ‘King Julian’, zoals de twee uit de kluiten gewassen konijnen noemen, waren gisteren zoals altijd opgesloten in hun hok na een dagje ravotten in de loopren. “We doen dat elke dag uit voorzorg”, legt Glenn uit. “Het hok stond onder het afdakje van ons tuinhuis. De diefstal moet tussen middernacht en zes uur gebeurd zijn. We hebben niets gehoord maar deze ochtend stelden we vast dat onze konijnen én het volledige hok weg waren.”

Voor Glenn staat het vast daders minstens met twee waren. “Die Reuzen wegen elk zeven kilo. En dan is er nog het hok zelf. Dat is veel te groot om alleen te gaan verplaatsen. Ik heb daar ook hulp bij nodig gehad. In een auto krijg je dat ook niet. Daar heb je een bestelwagen voor nodig. Braaksporen zijn er alleszins niet.”

De dieven namen meteen ook het volledige konijnenhok mee.

Opvallend in de omgeving zijn er al meerdere meldingen van gestolen dieren geweest. “Ik heb van de vorige eigenaar gehoord dat er kippen en eenden bij een buur waren gestolen en bij een andere buur ook een hele hoop ganzen. Dat heb ik zelf ook van de politie gehoord. In ruimere omgeving zijn ook al schapen en een hondje gestolen.”

Het koppel is er niet goed van. “De konijnen waren twee à drie jaar oud en maandag nog maar pas ingeënt. De dierenarts zei nog dat ze duidelijk gelukkig waren en in perfecte gezondheid. Mijn vriendin Fendi is er helemaal onder de voet van. Dat waren onze troeteldiertjes.”

De kans dat de konijnen nog teruggevonden worden is niet zo groot. “We hopen nog maar zijn ook realistisch. De kans dat we ze terugzien is klein maar wie weet rolt de politie wel zo’n bende op die zich bezighoudt met het stelen van dieren… Het is alleszins wel hartverwarmend dat onze oproep zo massaal gedeeld wordt op Facebook. We kunnen alleen maar hopen dat het iemand opvalt dat er opeens een nieuw konijnenhok in de tuin van zijn buur staat…”

Woordvoerster Cathérine Bodet van de politiezone (VIMA) bevestigt dat er inderdaad opvallend veel dieren gestolen worden in de Grensstraat. “Er zijn drie keer duiven gestolen, twee keer in de zomer en één keer in december van vorig jaar. In december was er ook een melding van eenden die ontvreemd waren en in januari zijn nog eens kippen en hanen verdwenen. Het is ons dus niet onbekend maar er is voorlopig geen verband tussen de feiten aantoonbaar. Het is ook iets heel specifiek. Vaak zitten die dieren ook in schuren of hokken waarop minder snel sporen op terug te vinden zijn waarmee we aan de slag kunnen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise