Voetbaloverzicht: Titelstrijd Vlezenbeek en Itna Itterbeek

HO Wolvertem Merchtem deed een slechte zaak in de stand. Het verloor met 2-1 van Lebbeke en ziet de concurrentie achteraan naderen. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen Torhout op het programma. Indien het niet wint zit de ploeg van trainer Winderickx in vieze papieren. Bovenin won Ninove met 2-0 van Oostnieuwkerke en blijft in het zog van Leider Zelzate.

Late tegengoal KFC Meise A

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen won Voorde-Appelterre het spektakelstuk tegen Dendermonde met 3-4. De fusieploeg blijft tweede in de stand op twee punten van leider Bambrugge. Volgende speeldag komt nummer 4 Aalter op bezoek. In Vlaams-Brabant boekte Kester-Gooik A een belangrijke 0-1 zege op het veld van FC Borght-Humbeek A. KSC Grimbergen A verloor met dezelfde cijfers van Rhode-De Hoek A. KFC Meise A leek lange tijd op weg naar een overwinning tegen Tervuren-Duisburg A maar zag de zege in de slotfase door de neus geboord. VK Liedekerke ondervond weinig tot geen weerstand van rode lantaarn Woluwe-Zaventem A en won eenvoudig met 3-0.

Pijnlijk verlies Lennik

In tweede provinciale B acteerden nummers 1 en 2 foutloos. Leider Wambeek-Ternat A won met 2-1 van Sterrebeek en BOKA United A won van een sterk Eur Kraainem met 0-1. Herne A zag zijn zegereeks afgebroken worden door Mazenzele-Opwijk A dat met 0-1 won. Onderin deed Lennik een slechte zaak. Het verloor met 2-0 van Vossem en zakt weg naar de voorlaatste plaats.

Uitstekende zaak FC Beigem A

In derde C won FC Beigem A de topper tegen FC Diegem B met 1-2. In de stand wordt FC Beigem A tweede op één punt van Sint-Jozef Londerzeel. FC Beigem A heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Kobbegem verloor van een stevig Infinity Vilvoorde en zakt naar de zesde plaats. In derde D verliest Galmaarden A zijn leidersplaats. Het verloor in eigen huis met 1-3 van Wemmel A. Toekomst Relegem valt na een tweede nederlaag op rij uit de top drie. Borchtlombeek A wordt na de vlotte 4-1 winst tegen Wambeek-Ternat B derde.

In vierde provinciale F blijven Vlezenbeek en Itna Itterbeek broedelijk op kop. Met nog enkele speeldagen voor de boeg zullen zij uitmaken wie kampioen wordt. Linkebeek telt twee punten minder maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.

Topartikels bij Goeiedag.be