Winkelketens C&A en Lidl denken aan nieuwbouw

Er zijn naast de werken voor de ringtrambus mogelijk nog andere grote werken in het hartje van Vilvoorde op til. Winkelketens C&A en Lidl, die momenteel samen met een aantal stadsdiensten zijn gevestigd aan de Portaelsstraat, zouden het gebouw willen afbreken en op dezelfde plaats een volledig nieuw winkelcentrum optrekken. Lidl en C&A zijn volop aan het onderzoeken of een dergelijk project haalbaar is.

Het administratief centrum Portaels ligt naast de Onze Lieve Vrouw van Goede Hoopkerk. Op de benedenverdieping hebben de winkelketens C&A en Lidl een vestiging. Omdat ze beide hun winkel willen vernieuwen en uitbreiden zouden ze mogelijk de handen in elkaar slaan voor een volledige afbraak en heropbouw van het huidige pand.

Burgemeester Hans Bonte (sp.a) toont zich alvast een voorstander. “De stad is dit onderzoek bijzonder genegen aangezien het een versterking van de handelskern kan betekenen en een veiligere verkeersafwikkeling dan vandaag. Een herinrichting van de site zou ook de grote kerk beter tot haar recht laten komen. We hopen dan ook dat het onderzoek op korte termijn effectief leidt tot concrete plannen.”

De stadsdiensten (o.a. Ruimtelijke Ordening, Openbaar Domein en Mobiliteit) zouden in het nieuwe pand wel geen onderkomen meer vinden. Waar zij in dat scenario terecht kunnen is vandaag nog onduidelijk. Lidl en C&A zullen dus als het zover komt de stad Vilvoorde, die mede-eigenaar is van het pand op de Portaelsstraat, moeten uitkopen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise