Voetbaloverzicht: VK Ninove leider, derbyzege Herne A

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen heeft Ninove de koppositie veroverd. Ninove won zaterdagavond eenvoudig met 4-0 van Jong Zulte terwijl Bambrugge zondagmiddag met 0-3 verloor van Dendermonde. Voorde-Appelterre zakt na het 1-0 verlies tegen Eendracht Zele terug naar de achtste plaats.

In Brabant won Borght-Humbeek A het degradatieduel tegen Herent met 3-0. Grimbergen boekte tegen Veltem zijn tweede zege op rij en kruipt uit het gevarendal. Liedekerke haalde het met 3-0 van Tervuren-Duisburg en staat vierde, weliswaar met zeven punten achterstand op leider Linden.

KFC Strombeek vijf punten los

In tweede provinciale B lijkt KFC Meise A het noorden kwijt. Na de 5-0 blamage op het veld van KSKL Ternat verloor groenwit nu met 3-0 op het veld van Huizingen. Leider KFC Strombeek won met dezelfde cijfers van Machelen A en telt vijf punten voorsprong. KSKL Ternat A won zondag met 4-2 van Schepdaal en stijgt naar de derde plaats. Asse-Zellik A had genoeg aan één doelpunt van Ben Kassem om zich tegen SK Oetingen te verzekeren van de winst. Kester-Gooik A stuurde seizoensrevelatie Kraainem naar huis met een 4-1 pandoering en zet zijn opmars verder.

Belangrijke zege Asse-Terheide A

In derde provinciale kende koploper Mazenzele-Opwijk A geen genade met rode lantaarn Hever en won simpel met 4-0. Mollem en Boskant Peizegem incasseerden een zware tik. Mollem verloor met 5-1 van Ramsdonk, terwijl Boskant zaterdagavond met 5-2 de duimen moest leggen tegen SK Steenhuffel. Asse-Terheide A lijkt na de 3-1 zege tegen Vilvoorde zeker van het behoud.

In derde D maakte de top drie geen misstap. Herne A won het burenduel van Galmaarden met 0-2. Groot-Dilbeek A won verrassend vlot met 0-3 van Hekelgem en Zuun A blijft na de 6-1 overwinning tegen Pepingen-Halle B in het spoor van de titelfavorieten.

In vierde E had FC Beigem niet de minste moeite met Teralfene B. De leider won met 0-8 en stevent los af op de titel. Eerste achtervolger FC Borgt-Humbeek B trof negen keer raak tegen Haren.

Topartikels bij Goeiedag.be