Muurschildering is klaar

Gisteren (maandag 4 februari) legde Bart Smeets (‘Smates’) de laatste hand aan de muurschildering op de brug aan de Pontbeek. Hier ging op 16 juni 2007 een interventiewagen van de brandweerploeg uit Asse aan het slippen. De brandweerwagen ging over kop en crashte tegen de muur van de brug.

Sergeant-vrijwilliger François De Ridder (55), die de brandweerwagen bestuurde, werd uit het voertuig geslingerd en was op slag dood. Zijn collega’s Guy De Bondt en Geert Van den Broeck raakten ernstig gewond. Ook hun collega’s Greg De Vriendt en Sven Deliens raakten gewond, zij het minder zwaar. Guy De Bondt, die sinds het begin van de nieuwe legislatuur in de gemeenteraad zit, raakte verlamd en in een rolstoel.

De muurschildering van Bart Smeets refereert niet direct aan het ongeval maar brengt een beeld van hoop, positivisme en verbondenheid.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...