Voetbaloverzicht: Spannende titelstrijd 2de prov. B

Na de verrassende nederlaag van verleden week kwam Pepingen-Halle A ook dit weekend niet tot scoren. Tegen Zelzate kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel waardoor de kloof met nummer twee al zeven punten bedraagt. Wolvertem-Merchtem A ging met 1-2 onderuit tegen Zwevezele en blijft 11de.

Foutloos Ninove 

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen won leider Ninove met 3-1 van Elena-Grotenberge A en vergroot de voorsprong met Lochristi A tot 4 eenheden. Voorde-Appelterre verliest na de 3-0 nederlaag tegen Aalter de voeling met de top vijf. In Vlaams-Brabant boekte Borght-Humbeek A een belangrijke 1-2 zege tegen Bertem-Leefdaal A. Dankzij deze driepunter stijgt de ploeg naar de 12de plaats. KSC Grimbergen begeeft zich na de 2-0 overwinning tegen Huldenberg A naar veilige oorden.

Spanning troef in tweede

In tweede provinciale B verliest KFC Strombeek zijn leidersplaats aan KFC Meise A. KFC Strombeek verloor na Schepdaal nu ook van KSKL Ternat. KFC Meise A haalde het eenvoudig met 1-6 van Leeuw A en telt in de stand één punt meer dan KFC Strombeek. KSKL Ternat staat vierde op vier punten van de leider. Kester-Gooik A wordt na de 5-2 zege tegen BOKA United A zesde. Onderaan verloor SK Oetingen het degradatieduel van Machelen A met 1-0. Lennik behaalde een verrassend 2-0 zege tegen Eur Kraainem A.

Zuun A haakt af

In derde provinciale C verspeelde Mazenzele-Opwijk A twee belangrijke punten tegen Zemst. Onderaan de rangschikking noteren we de zeges van Boskant Peizegem en Mollem. Asse-Ter-Heide A won met 1-3 van Keerbergen en is zo goed als zeker van het behoud. In derde D haalde koploper Herne A het met 1-3 van Eizeringen. Zaterdagavond won Groot-Dilbeek A met 0-2 van Ritterklub A. Zuun A haakt na de 1-3 nederlaag tegen Toekomst Relegem definitief af bovenin.

Topartikels bij Goeiedag.be