Tafelkampioenen in Denderleeuw

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de GO! basisschool Atheneum Denderleeuw zich flink voorbereid op het tafelkampioenschap. Leerlingen vanaf het tweede leerjaar moeten binnen anderhalve minuut zoveel mogelijk maaltafels oplossen. “En iedereen is daarbij winnaar”, stelt directeur Peter Van Hove “want bijna elke leerling verbetert immers zijn of haar persoonlijk record.”

“We willen met ons tafelkampioenschap de kennis van de maaltafels een flinke duw geven. Tijdens de weken die voorafgaan aan zo’n kampioenschap zijn de leerlingen heel gemotiveerd om hun kennis van de maaltafels bij te spijkeren. De gemiddelde snelheid waarmee ze hun maaltafels oplossen, stijgt in enkele weken aanzienlijk. Tegelijk zorgen we ervoor dat de kinderen steeds betere resultaten behalen voor hoofdrekenen en cijferen”.

De spanning is elke keer te snijden tijdens zo’n kampioenschap. Alle kinderen nemen plaats in de grote refter van de school. Na de start volgt een ijzige stilte van anderhalve minuut. Nadien volgt steeds een enorme ontlading bij de leerlingen. “Dat is logisch na alle inspanningen. We waren opnieuw verrast over de resultaten”, zegt Peter Van Hove. “Sommige kinderen hebben ontzettend hard geoefend. De meesten verbreken hun persoonlijk record. Op die manier is iedereen winnaar en is het competitie-element geen enkel probleem.”

De leerlingen met de hoogste score per klas krijgen na afloop een diploma. Meer informatie over de werking van de school vindt u op www.bsgodenderleeuw.be.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...