Voetbaloverzicht : Sterke start Kobbegem en Asse-Zellik A

KSC Grimbergen wil na twee opeenvolgende degradaties opnieuw hogerop en trok een resem nieuwe spelers aan. Op de openingsspeeldag kwam VK Liedekerke, de revelatie van vorig seizoen in eerste provinciale, op bezoek. De wedstrijd kon beide kanten uit maar het waren die bezoekers die via een afstandsschot van De Kegel uiteindelijk aan het langste eind trokken.

FC Borght-Humbeek A opende het nieuwe seizoen tegen promovendus Huldenberg A. De Borgloenen kwamen in de eerste helft op voorsprong via goaltjesdief Jan Robberechts.  Tien minuten voor tijd zorgde een treffer van Soetaert voor een 1-1 gelijkspel.

Wambeek A en Kester-Gooik A stevig van start

In tweede provinciale B kenden onze ploegen een sterke start. Kester-Gooik A kende geen genade met titelfavoriet Machelen en won met 3-0. Wambeek A won met dezelfde score van Huizingen A. Degradant KFC Strombeek wil met trainer Dominique Jonckheere het vorige seizoen zsm vergeten. Met een fel vernieuwde kern won KFC Strombeek zaterdagavond met 0-2 van Beersel-Drogenbos A. Vasques en Sayar scoorden voor de bezoekers.

Leeuw A en Schepdaal kwamen in hun onderling duel niet tot scoren. KFC Meise A startte het nieuwe seizoen met een 2-1 zege tegen SK Oetingen. Asse-Zellik A kreeg met Lennik meteen een stevige brok voor de kiezen. Ben Kassem, wie anders, opende de score. Lennik A kwam vanop elfmeter gelijk. In het laatste kwartier kreeg ook de thuisploeg een strafschop. Oog in oog met doelman Van Mileghem faalde Ben Kassem niet.

Kobbegem opent met zege

Kobbegem kende afgelopen seizoen een sterke editie en trekt die goeie vorm ook dit seizoen gewoon door. Het won met 3-1 van nieuwkomer Steenokkerzeel en trekt volgende week naar Hever, de andere nieuwkomer in derde provinciale. Mazenzele Opwijk A stuitte op het sterke en ervaren geheel van Elewijt en verloor met 1-3.

Asse-Terheide, met Rudy De Donder aan het trainersroer, won de derby van Boskant Peizegem met 2-1. Mollem kwam op het veld van Vilvoorde 0-2 voor maar verspeelde die voorsprong in het slot van de wedstrijd. Volgende week ontvangt Mollem de buren van Asse-Terheide.

 

 

Topartikels bij Goeiedag.be